10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаВезенков най-полезен, Олимпиакос би АСВЕЛ (видео)

Везенков най-полезен, Олимпиакос би АСВЕЛ (видео)

Българинът и отборът му си гарантираха домакинско предимство в плейофите на Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос си гарантираха домакинско предимство за плейофите в Евролигата. Българинът и отборът му отказаха АСВЕЛ с 94:80 като гости в мач от 32 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 18-9 и е трети в класирането, докато французите са 13-ти с 8 успеха и 18 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило свърши страхотна работа за Олимпиакос и стана най-полезен в срещата с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби. На сметката си националът остави още 2 асистенции и 1 открадната топка за 32 минути на паркета като титуляр, като бе 6/9 при стрелбата си от средно разстояние и 2/5 зад дъгата.

„Много сме щастливи, защото с тази победа си осигуряваме домакинско предимство“, каза Везенков, „Нашата голяма цел беше Топ 8, но да сме сред първите четири тима нИ ПРАВИ наистина горди.“

От неговите колеги Тайлър Дорси наниза 21 точки плюс 7 борби. Костас Слукас добави 15 и 9 асистенции.

Матю Стразел бе най-добър за АСВЕЛ с 16 точки. Реймар Морган и Йосуфа Фал останаха с по 12.

КЛЮЧЪТ: След две поредни загуби при визити в Евролигата, Олимпиакос се бори храбро и стигна до двуцифрен аванс през последната четвърт. Затова заслуга имаха Александър Везенков, реализирал 12 точки след почивката, както и Костас Слукас, оформил изцяло своя точков актив през второто полувреме.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 1 април Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу Барселона, а ден по-рано АСВЕЛ ще спори с Макаби Тел Авив.

СТАТИСТИКА ОТ АСВЕЛ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани