12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков над всички с дабъл-дабъл, Олимпиакос с още една крачка към финалите...

Везенков над всички с дабъл-дабъл, Олимпиакос с още една крачка към финалите в Гърция

4 поред за българина и колегите му в плейофите на шампионата в южната ни съседка

Александър Везенков и Олимпиакос направиха още една крачка към финалите в Гърция. Българинът и отборът му не оставиха шансове на Промитеас Патра след 102:72 като гости и вече водят с 2-0 победи в серията от втория етап на елиминациите в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило даде тон на Олимпиакос с дабъл-дабъл – 20 точки и 10 борби, които допълни с 2 асистенции и 1 открадната топка за 25 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си националът бе 1/3 от средно разстояние, 3/3 зад дъгата и 9/10 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Хасан Мартин финишира със 17 точки и 6 борби.

Маркус Фостър бе най-добър за Промитеас Патра с 19 точки. Димитрис Аграванис остана с 10.

Снимка: Оlympiacosbc.gr

Двата отбора стояха равностойно на паркета само през първите 10 минути, след което Олимпиакос взе нещата под контрол. Александър Везенков, Тайлър Дорси и Костас Слукас изведоха гостите до двуцифрен аванс за 46:31 след едно полувреме. След паузата селекцията на Йоргос Барцокас не изпусна инициативата и направи преднината си 35 точки.

Това бе четвърти пореден успех за „червено-белите“ в плейофите на гръцкия елит. Следващият мач от серията между Олимпиакос на Александър Везенков и Промитеас Патра ще бъде на 4 юни в Двореца на мира и дружбата в Пирея.

СТАТИСТИКА ОТ ПРОМИТЕАС ПАТРА – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани