1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков и Олимпиакос си бетонираха първото място в редовния сезон в Гърция

Везенков и Олимпиакос си бетонираха първото място в редовния сезон в Гърция

Българинът с 9 точки при успеха на "червено-белите" над Панатинайкос

Александър Везенков и Олимпиакос триумфираха в дербито на гръцкия баскетбол. Българинът и отборът му надделяха над Панатинайкос със 76:74 като гости в мач от 19 кръг в елита на южната на съседка.

По този начин Олимпиакос и Александър Везенков си гарантираха първото място в гръцкия шампионат в редовния сезон. Селекцията на Йоргос Барцокас е с баланс от 18-0 на върха в класирането.

206-сантиметровото крило започна сред титулярите за Олимпиакос, като се задържа в игра 25 минути. На сметката на своя тим Спортист №1 на България за 2022 г. остави 9 точки, 6 борби, 2 асистенции и 1 открадната топка, като бе 2/7 при стрелбата си от средно разстояние, 1/5 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Янулис Ларенцакис вкара 13 точки. По 12 добавиха Айзея Кенън и Шакил МакКисик.

Дуейн Бейкън бе над всички за Панатинайкос със 17 точки. Парис Лий се разписа с 14. Мариус Григонис остана с 13 точки и 5 борби.

Двата състава състояха равностойно на паркета през първите 10 минути, като си отбелязаха по 21 точки. През втория период Олимпиакос стигна до преднина от 10 точки, с което фиксира 46:38 в своя полза на голямата почивка. След паузата ПАО не бе готов да се откаже и намали пасива си до 1 точка за 58:59. През последния период „червено-белите“ удържаха натиска на съперника чрез Янулис Ларенцакис, Шакил МакКисик и Костас Слукас. Дуото Мариус Григонис и Дуейн Бейкън обаче даде шанс на домакините, които отново се оказаха на точка за 74:75. 21 секунди преди сирената МакКисик вкара веднъж от фаул линията за 76:74. Дерик Уилямс не бе точен в последната атака на ПАО и това бе всичко.

На 21 март Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Лаврио. 

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани