12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос подчиниха Армани Милано в Евролигата (видео)

Везенков и Олимпиакос подчиниха Армани Милано в Евролигата (видео)

Първа победа за българина и отбора му като гости в Евролигата

КАКВО СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос постигнаха втора поредна победа в Евролигата. Българинът и отборът му не оставиха шансове на Армани Милано след 93:72 като гости в мач от 12 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд е с баланс от 8-4, като го поставя на трето място в класирането, колкото имат и италианците, които са четвърти.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило и този път бе сред най-добрите за Олимпиакос. Александър Везенков постави името си сред реализаторите с 12 точки, 5 борби и 1 открадната топка за 24 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 3/5 от средно разстояние и 2/3 зад дъгата.

От неговите колеги Янулис Ларенцакис завърши с 18 точки. Тайлър Дорси се отчете с 14.

Шейвън Шийлдс бе най-резултатен за Армани Милано с 26 точки и 5 борби. Луиджи Датоме остана с 12.

КЛЮЧЪТ: Гостите си осигуриха аванс от 5 точки след 10 минути за 30:25 чрез Томас Уолкъп, Александър Везенков и Костас Папаниколау. През втория период Кайл Хайнс изравни за 33:33, но Олимпиакос направи серия от 10-0, с която фиксира 60:45 на голямата почивка. След паузата гръцкият гранд задържа лидерството, за да достигне до първия си успех като гост в Евролигата през този сезон.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 3 декември Александър Везенков и компания ще спорят с УНИКС Казан, а Армани Милано ще излезе срещу АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ АРМАНИ МИЛАНО – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани