18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос не се огънаха пред АЛБА Берлин (видео)

Везенков и Олимпиакос не се огънаха пред АЛБА Берлин (видео)

Българинът вкара 9 точки срещу германците

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос се върнаха към победите в Евролигата. Българинът и отборът му надвиха АЛБА Берлин с 87:83 у дома в мач от 6 кръг в турнира на богатите. Гръцкият гранд има в актива си 4 успеха и 2 поражения, докато германците са с баланс от 2-4.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило започна сред титулярите на Олимпиакос, като се задържа на паркета 28 минути. В тях националът се отчете с 9 точки, 2 борби и 1 открадната топка, като бе 1/2 от средно разстояние, 2/7 зад дъгата и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Тайлър Дорси се разписа с 13 точки. Костас Папаниколау вкара 12. Костас Слукас приключи с 10 точки и 6 асистенции.

Оскар да Силва бе най-резултатен за АЛБА Берлин със 17 точки. Маодо Ло остана с 11 и 5 асистенции.

И ОЩЕ: Капитанът на Олимпиакос Йоргос Принтезис премина границата от 3500 точки в Евролигата. 

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания овладяха инициативата още в началото и достигнаха до аванс от 16 точки. АЛБА Берлин обаче не се предаде и заличи пасив от 13 точки след 77:80 2 минути преди края. Успешни наказателни удари на българина и на Тайлър Дорси оставиха радостта от успеха в Пирея.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат Фенербахче, а АЛБА Берлин ще има сблъсък у дома с Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – АЛБА БЕРЛИН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани