8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос минаха през продължение срещу АСВЕЛ (видео)

Везенков и Олимпиакос минаха през продължение срещу АСВЕЛ (видео)

Крилото и тимът му с победа №11 в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос минаха през продължение, но оцеляха срещу АСВЕЛ със 101:93 като гости в Евролигата. Двубоят бе отложен от 10 кръг в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като игра 22 минути. В тях 25-годишният баскетболист овладя 5 борби плюс 2 асистенции и 3 чадъра, но не успя да се разпише.

От неговите съотборници Костас Слукас отбеляза 23 в добавка към 6 асистенции. Със същия точков актив в съблекалнята се прибра Шакил МакКисик.

Норис Коул бе най-резултатен за АСВЕЛ с 21 точки и 6 асистенции. Дейвид Лайти остана с 18 и 7 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Костас Слукас спаси кожата на гръцкия гранд с тройка 0.9 секунди преди края на редовното време за 86:86, за да прати мача в продължение. В допълнителните 5 минути Везенков и компания направиха серия от 11-2, за да си осигурят победата с крайното 101:93.

И ОЩЕ: “Червено-белите” имат баланс от 11-9, като заемат 10-то място в класирането на Евролигата. Французите пък са с 6 успеха и 14 поражения и са 17-ти.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 януари Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу Жалгирис в Каунас. Ден по-рано АСВЕЛ ще играе срещу Валенсия.

СТАТИСТИКА ОТ АСВЕЛ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани