17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос изпуснаха Жалгирис на старта в Евролигата (видео)

Везенков и Олимпиакос изпуснаха Жалгирис на старта в Евролигата (видео)

8 точки за крилото срещу литовците

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха загуба на старта на 2020/2021 в Евролигата. В Двореца на мира и дружбата в Пирея българинът и тимът му не успяха срещу Жалгирис след 67:68 в мач от 1 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като остана на паркета 19 минути в първия си официален двубой от третия си сезон на гръцка земя. Националът остави срещу името си 8 точки, 5 борби и 1 асистенция, като бе 2/6 при стрелбата си от средно разстояние, 1/4 от тройката и 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници единствено Хасан Мартин приключи с двуцифрен точков актив – 12 точки.

Мариус Григонис бе най-добър за Жалгирис с 15 точки и 6 борби. Жофри Лаверн реализира 13. Рокас Йокубайтис вкара 12 точки.

ПОВРАТНА ТОЧКА: След по-слаба първа част Олимпиакос малко по малко овладя инициативата и обърна нещата в своя полза за 37:34 на голямата почивка. След паузата Александър Везенков и компания направиха преднината си двуцифрена за 58:47. Литовците се вдигнаха на щурм във финалната четвърт и след 21:9, включително и с два успешни наказателни удара на Рокас Йокубайтис 0.3 секунди преди сирената, измъкнаха победата с 68:67.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 9 октомври Олимпиакос и Александър Везенков ще приемат Панатинайкос в гръцкото дерби в Евролигата, а Жалгирис ще излезе срещу Химки.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЖАЛГИРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани