17.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаВезенков и Олимпиакос взеха гръцкото дерби в Евролигата (видео)

Везенков и Олимпиакос взеха гръцкото дерби в Евролигата (видео)

Крилото на крачка от дабъл-дабъл за "червено-белите"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос триумфираха в гръцкото дерби на 2 кръг в Евролигата, след като подчиниха Панатинайкос със 78:71 като гости. Това бе първия успех за селекцията на Йоргос Барцокас в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило се включи от пейката за Олимпиакос, като остана в игра 20 минути. В тях националът се разписа с 9 точки, които допълни с 8 борби, като бе близо до дабъл-дабъл плюс 1 асистенция и 2 откраднати топки. При стрелбата си той бе 3/5 от средно разстояние и 1/3 зад дъгата.

От неговите съотборници Йоргос Принтезис наниза 17 точки. Шакил МакКисик вкара 10. Октавиъс Елис овладя 13 борби.

Маркус Фостър бе най-добър за Панатинайкос с 15 точки и 5 борби. Янис Папапетру остана с 14.

ПОВРАТНА ТОЧКА: След като изоставаше с двуцифрен пасив, ПАО намали до 69:73 през последната четвърт. След техническо нарушение на Неманя Недович, Арън Харисън и Василис Спанулис дадоха спокойствие на гостите за 77:69 и до края нямаха проблеми.

И ОЩЕ: Това е първа победа за “червено-белите” при визити на този съперник от март 2018 г., когато Василис Спанулис и Йоргос Принтезис имат ключови изяви.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 13 октомври Панатинайкос ще гостува на АСВЕЛ, а ден по-късно Александър Везенков и компания ще играят срещу Армани Милано.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани