12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков изведе Олимпиакос до триумф на турнира в Пирея (видео)

Везенков изведе Олимпиакос до триумф на турнира в Пирея (видео)

Крилото наниза 24 точки за успеха на гръцкия гранд над Монако

Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха турнира, чиито домакини бяха през последните два дни в Гърция. Българинът бе над всички и изведе гранда от Пирея до победа над Монако с 98:93 във финала на надпреварата. Това бе четвърти пореден триумф за „червено-белите“ в контролите от предсезонната им подготовка.

206-сантиметровото крило и този път нямаше как да бъде спрян от защитата на съперника. Националът навъртя на сметката на Олимпиакос 24 точки, като бе 4/8 при стрелбата си от средно разстояние, 3/5 зад дъгата и 7/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Александър Везенков не спря дотук. Той остави на сметката си още 6 борби и 4 асистенции.

„Този мач беше по-различен от другите. Със сигурност тези 93 точки, които допуснахме, трябва да ни тревожат, особено през първите 30 минути. В крайна сметка малко затегнахме защитата и успяхме да победим. Що се отнася до нападението, направихме 23 асистенции, играхме добър отборен баскетбол, особено през втората част. Но и в тази фаза имаме още какво да подобряваме“, смята Александър Везенков.

От неговите колеги Тайлър Дорси се разписа с 20 точки. Ливио Жан-Шарл вкара 19 плюс 5 борби.

Данило Анджушич бе най-добър за Монако с 20 точки. Донатас Мотеюнас остана с 18 и 7 борби.

Пред погледа на бившия играч на Лейкърс и Клипърс в НБА Дейвид Ривърс, който има европейска корона с Олимпиакос от 1997 г., домакините измъкнаха успеха в последните минути, след като френският тим намали до 88:91. Заслугата бе на Александър Везенков и Ливио Жан-Шарл. 

Трети на турнира финишира Лаврио, който се справи с Перистери с 88:85.

Срещите от надпреварата бяха с благотворителен характер, а средствата ще бъдат дарени за местни здравни организации и болници, свързани с битката с COVID-19.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани