12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Везенков за трети път сред най-полезните на деня на европейското

Везенков за трети път сред най-полезните на деня на европейското

Крилото оформи дабъл-дабъл срещу Белгия

Александър Везенков завърши участието си на европейското първенство с място сред най-полезните играчи на Ден 7. Крилото достигна до КПД 28, с което се нареди в Идеалната петица след изиграването на вчерашните мачове от шампионата на Стария континент.

ЕВРОБАСКЕТ 2022: България завърши участието си на турнира след загуба от Белгия (ВИДЕО)

206-сантиметровият баскетболист оформи дабъл-дабъл за България при загубата от Белгия с 80:89. Александър Везенков се разписа с 26 точки и 13 борби плюс 1 асистенция и 1 открадната топка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от FIBA EuroBasket (@eurobasket)

При стрелбата си шампионът и носител на Купата на Гърция с Олимпиакос от миналия сезон бе 3/9 от средно разстояние, 3/10 зад дъгата и 11/11 от линията за изпълнение на наказателни удари. Всичко това стори за 38 минути на паркета като титуляр. 

Това е третият път, в който Александър Везенков се нареди сред най-полезните играчи на деня на Евробаскет 2022. В 5-те си срещи в Тбилиси българинът записва средно по 26.8 точки (втори по този показател), 12.1 борби (лидер в тази графа) и 2.2 асистенции.

Компания на Александър Везенков в Идеалната петица на Ден 7 на европейското правят още Маодо Ло (Германия), Ретин Обосохан (Белгия), Лука Дончич (Словения) и Йонас Валанчиунас (Литва).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани