11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаВезенков за Олимпиакос: Всички показват, че вярват в мен и ще направя...

Везенков за Олимпиакос: Всички показват, че вярват в мен и ще направя всичко, за да оправдая това доверие

Да останеш толкова години в един тим показва, че и ти си отдаден на него, и си вършиш работата както трябва, допълва крилото

В първите 48 часа на новата година Александър Везенков удължи договора си с Олимпиакос до 2025 г. Към момента крилото се подготвя индивидуално, тъй като се възстановява от дискомфорт в десния адуктор. 

Спортист №1 на България за 2022 г. отдели време, за да сподели пред официалния сайт на Олимпиакос защо е избрал да сложи подписа си под новите параметри в споразумението си. Ето какво каза той: 

“Когато за първи път дойдох в Олимпиакос, никога не съм си представял, че ще прекарам пет години тук и ще имам възможността да остана още. Това е факт, който наистина ме радва. Наистина е хубаво, че моят тим наистина показва подкрепата си. Всички заедно, със смирение, с труд и с голяма жажда за нови успехи ще продължим да се борим за целите си”, заяви Александър Везенков. 

Всички имаме своите мисли, желания, мечти… Но със сигурност фактът, че поискаха толкова рано това обновяване, след като вече имах договор, който изтича през лятото на 2024 г., показва тяхната подкрепа към мен. Показва, че ме чувстват като част от клуба и в същото време възнаграждават моя труд и моите усилия. Заради всичко това чувствам необходимостта да им благодаря отново. Всичко е взаимно и се радвам, че ще продължим заедно, добави българинът. 

Хората винаги ми показват, че искат да остана в отбора. И то в неподозирани моменти и след големи успехи. Честно казано, никой не очакваше това, което се случи. Дори близките ми приятели разбраха от съобщението на клуба. Няма да кажа, че беше нещо внезапно. Ще кажа, че беше нещо, което и двете страни наистина искаха и беше точното време да го направя. По желание на собствениците това беше направено незабавно и вярвам, че както аз, така и феновете на Олимпиакос, сме доволни от това развитие. Повтарям обаче, че най-важното е да продължим усилената си работа, за да остане отборът на високо ниво. Предстоят трудни мачове и високи цели, които трябва да бъдат постигнати, допълва 27-годишният баскетболист. 

Освен в първия ми отбор – Арис, в който останах общо пет години, на професионално ниво това е първият път, когато оставам някъде толкова дълго. Както казах и преди, сътрудничеството ми с Олимпиакос започна като предизвикателство, като опит, като нова отправна точка и завърши със семейството ми, приятелите ми тук, съотборниците ми, с които сме изградили силни връзки, но също и с феновете. Така че аз съм много щастлив, защото всички показват, че вярват в мен и ще направя всичко, за да оправдая това доверие. Да останеш толкова години в един тим показва, че и ти си отдаден на него, и си вършиш работата както трябва”, завършва Александър Везенков.

Везенков пропусна мач на Олимпиакос в Гърция

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани