9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългари в чужбинаВезенков допринесе за още един успех на Олимпиакос в Гърция

Везенков допринесе за още един успех на Олимпиакос в Гърция

Крилото отбеляза 12 точки срещу Промитеас Патра

Александър Везенков и Олимпиакос продължават успешния си ход в Гърция през този сезон. На свой терен българинът и отборът му надиграха Промитеас Патра с 89:77 в мач от 18 кръг в шампионата на южната ни съседка.

206-сантиметровото крило отново бе сред най-добрите за Олимпиакос, като се отчете с 12 точки, 4 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка за 20 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си Александър Везенков бе 4/5 от средно разстояние, 1/5 от тройката и 1/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Алек Питърс вкара 16 точки, а Мустафа Фал приключи с 13 и 8 борби.

Джо Томасон бе най-резултатен за Промитеас Патра с 19 точки. С по 13 останаха Антъни Ковън Джуниър и Василис Мурайтис. 

Домакините демонстрираха по-добра успеваемост в стрелбата за две точки – 75% срещу 55% за Промитеас Патра. Освен това, „червено-белите“ направиха и повече асистенции – 24 срещу 16 завършващи подавания за съперника.

Олимпиакос е с баланс от 17-0 и е лидер в гръцкия елит. На 19 март Александър Везенков и компания ще излязат срещу Панатинайкос.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПРОМИТЕАС ПАТРА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани