9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВезенков даде искрата на Олимпиакос за обрат срещу Жалгирис (видео)

Везенков даде искрата на Олимпиакос за обрат срещу Жалгирис (видео)

Трета победа за българина и тима му в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос се върнаха на пътя на успеха в Евролигата. Българинът и отборът му направиха обрат след силно второ полувреме и 83:68 у дома, за да запишат трета победа в четирите изиграни кръга в турнира на богатите.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило не пропусна и този път да постави името си сред реализаторите за Олимпиакос. Националът се разписа с 12 точки, като бе 1/5 от средно разстояние, 2/3 от тройката и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари. Освен това, Александър Везенков допълни сметката си с 6 борби за 16 минути.

От неговите колеги Костас Слукас бе най-добър със 17 точки и 5 борби. Янулис Ларенцакис вкара 13.

Емануел Мудией бе най-резултатен за Жалгирис с 19 точки. Артурас Милакнис остана с 14.

КЛЮЧЪТ: Олимпиакос намери своя ритъм през третия период, след като изоставаше с 36:39 след 20 минути игра. След паузата Александър Везенков подпали искрата на „червено-белите“ с 10 поредни точки, за да изведе своя отбор до 60:49 и оттам връщане за литовците нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на ЦСКА Москва, а ден по-рано Жалгирис приема Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ЖАЛГИРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани