9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВезенков отново в кошмарите на големия съперник на Олимпиакос (видео)

Везенков отново в кошмарите на големия съперник на Олимпиакос (видео)

Крилото отбеляза 19 точки в дуела срещу Панатинайкос в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос триумфираха в гръцкото дерби на 32 кръг в Евролигата. Пред препълнените трибуни на Двореца на мира и дружбата в Пирея българинът и отборът му повалиха големия си съперник Панатинайкос след 81:73. Грандът от Пирея е с баланс от 23-9 и се намира на върха в класирането на турнира на богатите, докато „детелините“ са с 11 успеха и 21 поражения на 16-тото място.

И ОЩЕ: Това бе 19-ти дуел между двата състава през този век в Евролигата. Олимпиакос вече има 12 победи в този сблъсък, докато ПАО е със 7 успеха.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Везенков доказа за пореден път, че е важна фигура в историята на гръцкия дуел, оставяйки на сметката на Олимпиакос 19 точки, допълнени от 3 борби и 1 асистенция за 24 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 5/6 от средно разстояние, 1/4 от тройката и 6/8 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите колеги Тарик Блек вкара 21 точки, а Томас Уолкъп се разписа с 11, 7 борби и 13 асистенции.

Парис Лий бе най-добър за Панатинайкос с 15 точки и 5 асистенции. Дуейн Бейкън го последва с 14 и 5 асистенции. Артурас Гудайтис остана с 12 точки и 6 борби.

 

КЛЮЧЪТ: Макар че бяха само 3/17 при стрелбата от далечно разстояние, две от тройките на домакините дойдоха във важни моменти. Александър Везенков бе точен зад дъгата за 71:67 след серия от 5-0 за Панатинайкос, а след него Томас Уолкъп стори същото за 78:72 1.15 мин. преди края, с което подпечата успеха на своя тим.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 6 април Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Цървена Звезда, докато ден по-късно Панатинайкос ще спори с АЛБА Берлин.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани