25 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаВезенков: Всичко има значение, но отборът е най-важното нещо

Везенков: Всичко има значение, но отборът е най-важното нещо

Никога не съм печелил срещу Анадолу Ефес в Истанбул, за мен това е предизвикателство, признава крилото на Олимпиакос

Александър Везенков бе избран за MVP на месец ноември в Евролигата. Пред официалния сайт на най-силната клубна надпревара на Стария континент крилото на Олимпиакос говори за приза, за представянето на тима си и за своята игра.

За втори път в кариерата си Александър Везенков стана MVP на месеца в Евролигата (видео)

Много благодаря за наградата. Всичко има значение, но отборът е най-важното нещо, така че аз съм щастлив, че постигнахме много добри победи. Намираме се на челните позиции след първите два месеца. Жадни сме за успехи, но съм щастлив, че моята работа и това, което правя, допринася за прогреса на отбора. Старая се да помагам на тима по всякакви начини„, заяви Александър Везенков.

Наградата за MVP на кръга в Евролигата отново в ръцете на Везенков (видео)

Знаехме, че стартът на сезона ще бъде важен и труден, защото в Евролигата всеки мач е от значение, особено когато играеш като гост. В края на миналия месец загубихме от Монако, но след това спечелихме срещу Байерн в Мюнхен. Сторихме същото още срещу Реал Мадрид и Баскония, играхме добре срещу Макаби. Израелците са много силни на свой терен, но знаете, че всяка победа като гост е много важна, ако побеждаваш и пред своя публика. Искаме да играем силно пред нашите фенове и да вземем колкото се може повече победи при гостуванията си“, допълва българинът.

Получих малко време за почивка за този сезон след миналия, който бе доста продължителен. Успях да поработя с моите треньори от Олимпиакос и с тези от България. Моето участие на Евробаскет 2022 ми помогна много да не загубя ритъм. Знаете, че за играчите е по-добре да играят, отколкото да тренират. Имах възможността да направя и двете, така че това ми помогна много. По време на европейското първенство играх срещу баскетболисти от НБА и Евролигата, поемах отговорност и получих доста игрово време. Това ми даде увереност да се подготвя психически за този сезон още от неговото начало, но все още е рано. Изиграли сме само 10 мача в турнира на богатите за тези два месеца. Евролигата е много силна надпревара и нещата могат да се променят за месец. Искаме да останем смирени, аз искам да остана смирен и да работя всеки ден все повече и повече. Най-важното нещо е да постигнем нашата цел в края на сезона. Щастливи сме от това, което постигнахме на този етап, но все още сме на старта„, смята 27-годишният баскетболист.

Както знаете, 24-те точки, които вкарах срещу АЛБА Берлин без да дриблирам преди да стрелям към коша, се дължат и на моите съотборници, които играят добре на пик енд рол. Смятам, че нашият тим разполага с двама от най-добрите подавачи в цялата Евролига. Костас Слукас често подобрява рекорди, той сред най-добрите за всички времена. Двамата с Томас Уолкъп могат да те намерят по всяко време. Те ми помагат много и когато се движа без топката, те ме откриват на свободна позиция и по този начин мога да бележа. Моята игра зависи много от тях двамата на 100%. Щастлив съм от факта, че играем заедно и че те отговарят за организирането на играта, но това важи и за останалите ми съотборници. Аз също се опитвам да правя същите неща, когато топката е в моите ръце. Всичко това допринася за моята статистика“, допълва крилото.

Харесват ми подобни мачове, няма да го крия. Никога не съм печелил срещу Анадолу Ефес в Истанбул. За мен това е предизвикателство, както и за целия тим. Те разполагат с много талантливи баскетболисти. Имат двама от най-добрите баскетболисти в турнира, предстои ни много работа. Ако искаш да спечелиш срещу Анадолу, трябва да се раздадеш на 100% психически и физически. Готови сме да дадем максимума“, е мнението на Александър Везенков.

Много е хубаво, когато имаш възможността да играеш срещу класни играчи. Уил Клайбърн е един от тях, той доминираше още от времето, когато беше в ЦСКА Москва. Не игра няколко месеца, заради войната между Русия и Украйна, но се завърна и е още по-добър. Не само той е голяма заплаха от страна на Анадолу, Василие Мицич и Илайджа Брайънт също разполагат с много опит. Говорим за настоящите шампиони на Евролигата, които знаят как да печелят. Въпреки че не стартират добре в надпреварата, след това винаги намират начин да спечелят важните мачове в последните години“, завърши той.

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани