10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Везенков - Борец №1, Бост в Топ 3 по асистенции след края...

Везенков – Борец №1, Бост в Топ 3 по асистенции след края на първата фаза на европейското (ВИДЕО)

Двамата национали се нареждат сред най-добрите след изиграването на срещите в групите

Aлександър Везенков и Дий Бост намериха места в някои от индивидуалните класации на европейското първенство след края на първата му фаза. Двамата национали се нареждат сред най-добрите играчи след изиграването на срещите в Грузия, Италия, Германия и Чехия.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BulgarianBasketballFederation (@bf_basketball)

Александър Везенков, който изигра първо европейско с екипа на България, е №1 в класацията по борби – със средно по 12.4 овладени отскочили от двата ринга топки. Зад себе си той оставя Йонас Валанчиунас (Литва) – с по 11.4 борби и Александър Мамукелашвили (Грузия) – с по 11 борби на среща. В добавка, крилото на Олимпиакос е втори при реализаторите (със средно по 26.8 точки), като преди него е само Янис Адетокунбо (Гърция) с по 29.5 точки, а трети е Лука Дончич (Словения) с 26.6 точки на двубой.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BulgarianBasketballFederation (@bf_basketball)

27-годишният баскетболист е втори и по коефициент – с 31.2, а в Топ 3 са още Янис Адетокунбо (33.8) и Никола Йокич (29.8). Александър Везенков е пети по процент успеваемост в стрелбата от фаул линията (92.9%), първи по минути (със средно по 37.1%), като има и 4 дабъл-дабъла. На сметката той оставя и по 2.2 асистенции.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от BulgarianBasketballFederation (@bf_basketball)

Дий Бост е сред най-добрите подавачи на Евробаскет 2022 – с по 8.4 асистенции (второ място в тази графа) в 5-те срещи на нашите. Преди него е само Томаш Саторански (Чехия) – със средно по 9 завършващи подавания. Гардът е на шеста позиция по минути – с по 34.1. Освен това, има и 2 дабъл-дабъла на турнира в Тбилиси. Средните му показатели се допълват още от 14 точки и 4 борби на мач.

Националният ни отбор остана на пето място в класирането на група А на турнира с баланс от 1-4, а с това приключи участието си на европейското.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани