10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаВезенков блести, Олимпиакос разгроми ПАО в гръцкия дуел на кръга в Евролигата...

Везенков блести, Олимпиакос разгроми ПАО в гръцкия дуел на кръга в Евролигата (видео)

Българинът отбеляза 16 точки в коша на "детелините"

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос спечелиха за втори пореден път в Евролигата през тази седмица. Българинът и отборът му дадоха урок на големия си съперник Панатинайкос със 101:73 у дома в гръцкия дуел на 30 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. „Червено-белите“ са с баланс от 18-10 и са четвърти в класирането, докато „детелините“ са 17-ти със 7 победи и 20 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметровото крило, който преди двубоя получи приза за MVP на февруари в Евролигата, и този път демонстрира класата си. Александър Везенков завърши с 16 точки, като бе безгрешен при стрелбата си от средно разстояние – 6/6, както и 1/2 зад дъгата плюс 1/1 от линията за изпълнение на наказателни удари. На сметката си 26-годишният баскетболист остави още 5 борби плюс 2 откраднати топки за 19 минути на паркета като титуляр.

От неговите колеги Костас Слукас също вкара 16 точки в добавка към 9 борби. Мустафа Фал и Хасан Мартин реализираха по 13, като първият грабна и 6 борби. Шакил МакКисик завърши с 10 точки, 8 борби и 6 асистенции.

Дарил Мейкън Джуниър бе най-резултатен за Панатинайкос с 23 точки. Йоргос Папаянис остави срещу името си 18 и 9 борби. Неманя Недович остана с 16 точки.

КЛЮЧЪТ: Александър Везенков и компания демонстрираха високи проценти в стрелбата още в първите 10 минути, което им помогна да си осигурят двуцифрен аванс – 38:13. В средата на втория период „червено-белите“ дори стигнаха до 50:18 в своя полза. „Детелините“ опитаха да реагират и намалиха до 46:60, но българинът реализира 9 точки, а Костас Слукас показа точния си мерник от далечно разстояние за 83:53 и оттам връщане нямаше.

И ОЩЕ: Олимпиакос на Александър Везенков подпечата билета си за 1/4-финалите в Евролигата, като се има предвид, че резултатите на трите руски отбора вероятно ще бъдат анулирани.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 23 март Александър Везенков и Олимпиакос ще гостуват на Монако, а ден по-рано Панатинайкос ще приеме Байерн Мюнхен.

СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАКОС – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани