18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВезенков блести в Болоня, Олимпиакос издържа за 12-ти успех в Евролигата (видео)

Везенков блести в Болоня, Олимпиакос издържа за 12-ти успех в Евролигата (видео)

Крилото с дабъл-дабъл и похвала от треньора си Йоргос Барцокас

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Александър Везенков и Олимпиакос ликуваха за трети път в последните си пет мача в Евролигата. Българинът и отборът му надделяха над Виртус Болоня с 85:83 като гости в двубой от 19 кръг в най-силната клубна надпревата на Стария континент. Гръцкият гранд е с баланс от 12-7 и се намира на трето място в класирането, докато италианският тим има в актива си 8 успеха и 11 поражения и е 13-ти.

НАЙ-ДОБРИ: 206-сантиметрото крило се представи отлично в Болоня и поведе колоната на реализаторите за Олимпиакос. Александър Везенков бе много полезен и оформи пети дабъл-дабъл през сезона в Евролигата – 22 точки и 10 борби, допълнени от 1 асистенция за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си той бе 4/9 от средно разстояние, 3/6 от тройката и 5/5 от линията за изпълнение на наказателни удари.

„липсваше ни Костас Слукас, а Александър Везенков беше болен, но игра много силно. Смятам тази победа за една от най-важните за сезона, те се бориха до края”, заяви треньорът на Олимпиакос Йоргос Барцокас. 

От неговите съотборници Шакил МакКисик вкара 21. Костас Папаниколау се отчете със 17 и 6 борби.

Милош Теодосич бе най-резултатен за Виртус Болоня с 21 точки, но не завърши срещата, тъй като в края бе изгонен. Семи Оджелей приключи с 13. Торнике Шенгелия остана с 11 точки, 5 борби и 5 асистенции.

КЛЮЧЪТ: В началото на последната четвърт Олимпиакос излезе напред с 10 точки за 65:55. Алесандро Пайола, Торнике Шенгелия и Милош Теодосич дадоха импулс на домакините за обрат за 70:69, но гръцкият гранд не се отказа и чрез Шакил МакКисик, Александър Везенков и Костас Папаниколау отново пое лидерството за 80:75. Исмаел Бако и Милош Теодосич сведоха пасива на Виртус до 80:82, но кош на Шакил МакКисик и успешен наказателен удар на Александър Везенков стигнаха за 85:80. Семи Оджелей бе точен за 83:85 и това бе всичко.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 януари Александър Везенков и Олимпиакос ще приемат лидера Реал Мадрид, докато ден по-рано Виртус Болоня ще спори с Панатинайкос у дома.

СТАТИСТИКА ОТ ВИРТУС БОЛОНЯ – ОЛИМПИАКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани