12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Много съм доволен, исках момчетата да се забавляват

Васил Евтимов: Много съм доволен, исках момчетата да се забавляват

Най-важната цел на всеки треньор е да изкара максимума от своите състезатели, заяви наставникът на Черноморец

Много съм доволен. Исках в този мач момчетата да се забавляват, защото в последните десет дни, след мачовете в Ботевград, нямаха настроение, момчетата малко не бяха в час по време на тренировките, дори преди мача с Пловдив не можахме да тренираме. Затова тази седмица се концентрирахме върху това, наистина да ни е забавно, защото баскетболът наистина е забавна игра и искам всички да изпитат удоволствие“, коментира треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Шумен със 114:63.

От първата до последната минута играхме здраво, концентрирано, на макс, за мен това беше най-важното. Следващата седмица ни предстои много тежък двубой с Левски. Затова предупредих моите момчета, че искам да се подготвят за този мач, и да играят в защита, така както ще играят срещу Левски“, добави наставникът на бургазлии, които записаха втора поредна победа в шампионата през 2021/2022.

Всички ще бъдат готови за гостуването в София. Георги Боянов можеше да играе, но предпочетох да го запазя, защото е само на една тренировка и не искам да рискувам. От понеделник ще започне пълноценна подготовка с отбора. Джамел Харис също искам да влезе във форма. За отбора и за него предстои много важна седмица, защото за мача ще искам да ни помогне за 12-15 минути в игра“, каза още Васил Евтимов.

Най-важната цел на всеки треньор е да изкара максимума от своите състезатели. След два месеца работа с тях почти знам кой какво може, знам в кой момент кой какъв кош може да вкара и това е много важно. В началото на сезона сме, много работа ни предстои. Ще имаме по-тежки мачове срещу сериозни съперници, трябва да градим и всеки двубой искам да стават по-добри и по-добри. И тази година искам да покажем по-различно лице. Миналата година нямахме пейка, тази година имаме деветима играчи, които могат да играят по всяко време“, допълни специалистът.

„Не знам какво е да играем пред публика, защото втори сезон съм треньор на Черноморец, не знам какво е чувството. Искам да го усетя от другата страна на игрището. Надявам се след две седмици поне 30% публика да бъде допусната и феновете да се завърнат в залата„, завърши Васил Евтимов. 

Черноморец без проблеми срещу Шумен (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани