12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Когато видя, че един играч може да прави нещо с...

Васил Евтимов: Когато видя, че един играч може да прави нещо с качество, ще му дам възможност

Исках да ги събудя и видяхте, заяви треньорът на Черноморец

Искам само да поздравя Евгени Хаджирусев, защото той игра със скъсана връзка на глезена, никой не знаеше от отбора, само аз и Михаил Капитанов. Евгени ми показа страшно мъжкарство, аз се гордея с него. Малко са хората, които могат да играят контузени, независимо от статистиката му, дали е вкарал или не точки, дали е направил грешки, това няма значение за мен, той имаше желание и искаше да помогне на отбора. Някои от тях може да ми се сърдят, защото последната тренировка беше много неприятна, тичаха в продължение на един час без топка. Казах им, че не искам да го правя, но просто нямах избор, след пет загуби, исках да ги събудя и видяхте“, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата над Академик със 76:66.

Черноморец стопира негативна серия в НБЛ

„Казах преди мача, че Георги Боянов тренира много добре, старае се и играта, която показва на терена е плод на неговите усилия в тренировките. Същото е и с Тихомир Желев, на него му трябваха няколко месеца да разбере какво значи зелена светлина. Споделих му, че така искам да шутира, той е най-добрият стрелец в България. Виждате последните мачове той стреля около 50% от тройката. Когато аз го видя като треньор, че един играч може да вкарва и прави нещо с качество, ще му дам тази възможност да се изяви. Той направи феноменален мач, игра на позиция, на която му е трудно. Все пак, той е наш атакуващ гард, този път голяма част от отговорността падна върху него и го поздравявам, организира отбора. Това е нещо, което ни липсваше последните мачове“, добави наставникът на бургазлии, които се върнаха на победния път в НБЛ.

„Антъни Дженуари е с прищипан седалищен нерв, още предния път го коментирах, но се вложи много в последните тренировки, още не е в оптимална форма. Следващият мач с Шумен също няма да е лесен„, завърши Васил Евтимов.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани