8.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Казах на момчетата да не си мислят, че това е...

Васил Евтимов: Казах на момчетата да не си мислят, че това е краят на света

Гордея се с тези момчета, напълниха ми душата, заяви треньорът на Черноморец

Не мога да кажа, че тази победа беше рутинна, защото може би аз и Михаил Капитанов бяхме единствените двама, които имаха надежда, че можем да спечелим този мач. Казах на момчетата да не си мислят, че това е краят на света. Исках да играят свободно и здраво в защита. Показахме, че без двамата ни най-добри борци, които взимат средно по 25 борби, овладяхме 44 топки под коша с ниска петица. Аз знаех, че това ще бъде един от ключовите фактори, както казвам преди всеки мач. Гордея се с тези момчета, напълниха ми душата. Радвам се за феновете„, заяви треньорът на Черноморец Васил Евтимов след успеха над Балкан с 83:78.

Ивайло Тонев е контузен, подобна е и ситуацията с Тихомир Желев. Той днес игра на един крак. Двамата изпитват болки в ахилеса. Почти нямахме хора за тренировъчен процес, тренирали сме с 5-6 човека. Играхме трима на трима по време на тренировките на цяло игрище. Имаше дни, в които момчетата ме мразеха, защото бяха пред припадане по време на тренировъчния процес, но аз знаех, че това щеше да бъде единственият начин да победим Балкан. Още преди четири дни знаех, че ще имаме само шест човека. Следващата седмица ще разберем какво е бъдещето на Черноморец. Утре ще пристигне Антъни Дженуари, който го чакаме от август. Той е много добър играч“, коментира наставникът на бургазлии, които записаха 10-та победа в НБЛ.

Влатко Гранич направи брутален мач, аз няма как да искам повече от него за първа среща. Аз бях изненадан. Не видях тези неща от него, когато го гледах. Той е много умен баскетболист, разполага с много добро чувство за играта под коша. Не е много висок, но знае как да използва своето тяло. В тази среща почти нямаше грешка, радвам се, че е част от отбора„, каза още Васил Евтимов.

Уендъл Люис е отстранен от отбора. Исках да го дам за пример, защото нито един играч не е по-голям от един тим. За мен отборът винаги е приоритет. Исках да дам пример за всички негови съотборници и да му докажа, че ако има играчи, които не искат да бъдат част от този тим, могат да си тръгнат. Ще играя с момчетата, които се раздават и си остават сърцата на паркета. След мача погледнах Люис в очите и му казах, че имаме нужда от него“, oбясни ситуацията около американеца бившият национал.

Тази победа е още по-огромна от онази в Ботевград през декември. Няма да казвам имена, но скоро четох интервю, в което беше казано – с този състав те ни победиха. Утре какво ще кажат, сега с кой състав победихме Балкан?! Георги Боянов е най-добият български играч в първенството. Най-ефективният и най-добрият. Той ще покаже това в края на сезона. Неговият проблем е, че трябва да играе организирано и да спазва нещата, които аз искам от него. Изигра феноменален мач. Поздравявам и Константин Коев, скарах му се на полувремето, след през второто полувреме бе най-добрият ми играч в защита. През този сезон разполагаме с по-дълга пейка. Знаех, че Евгени Хаджирусев ще бъде готов за този мач. От него искам само да трупа опит и да организира играта, защото Кортни Белджър го няма и цялата отговорност пада върху него и Желев. С нетърпение очаквам Белджър да се върне, надявам се възможно най-скоро“, завърши Васил Евтимов.

С къс състав Черноморец показа характер срещу Балкан

ПрезGoogle
ИзточникМаx Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани