21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Исках през второто полувреме да покажем лицето на Черноморец

Васил Евтимов: Исках през второто полувреме да покажем лицето на Черноморец

Поздравявам момчетата за успешния сезон, който направихме досега, искам това да продължи и в плейофите, не скри удовлетворението си наставникът

„Искам първо да се извиня на всички състезатели на Спартак, на Александър Дяковски, за последното нападение. Доволен съм от мача, но от второто полувреме. Първото просто го проспахме. Нямахме енергия, не бяхме достатъчно мотивирани. Трябваше малко да вдигна тон в съблекалнята, да им кажа, че искам да играем нашия баскетбол, защото плейофите започват след пет дни. Исках през второто полувреме да покажем лицето на Черноморец“, каза треньорът на бургазлии Васил Евтимов след победата над Спартак Плевен с 95:75.

„Моите момчета играха уникално в защита второто полувреме. От 14 борби на полувремето свършваме с 38. Значи ние сме хванали 24 борби, лимитирахме ги, наистина ги натиснахме в защита и те просто нямаха отговор на нея. Знам, че ние имаме едно от най-добрите нападения в България, ето вкарахме 95 точки. Радваме се, че от пейката някои играчи се включиха, моят асистент Мишо Капитанов отбеляза кош, радвам се за него. Той много ми помага през годината, искам да му се отблагодаря пак“, добави наставникът на Черноморец, който финишира четвърти в НБЛ.

„Сега сме четвърти. Мисля че от всички отбори, които влизат в битката за четворката, ние заслужаваме най-много да сме в нея. Защото сме победили и Левски и Балкан, два отбора от Топ 3, единствено не успяхме да победим Рилски спортист. Поздравявам момчетата за успешния сезон, който направихме досега, искам това да продължи и в плейофите,да победим на четвъртфинала и след това каквото стане на полуфинала, стане. Но аз искам да продължим с тази хубава игра от второто полувреме срещу Плевен и да спечелим нашата трета поредна победа, защото през сезона на четири пъти имаме две победи и третия мач го губим“, допълни Васил Евтимов.

„Затова им казах: ще спечелим тези два мача, след това ще отидем и ще спечелим третия, и евентуално четвъртия, за да можем да направим четири поред. Сега искам да се концентрираме заедно за плейофите, ще работим и ще се готвим. Явно ще играем срещу Академик Пловдив. Вече сме ги победили три пъти, но мисля че това нищо не значи, защото в плейофите се играе друг вид баскетбол. Ние сме готови за тях и с нетърпение чакаме да дойдат и да играем в нашата зала“, завърши Васил Евтимов.

Черноморец финишира четвърти в края на редовния сезон в НБЛ (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани