13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Играчите малко се измориха, но пак вкарахме 89 точки

Васил Евтимов: Играчите малко се измориха, но пак вкарахме 89 точки

Радвам се, че успяхме да вземем преднина над Ямбол, допълни треньорът на Черноморец

„След последната среща казах, че с Ямбол играем много равностойни мачове. С тях се познаваме най-добре, защото често играем контроли, тъй като сме най-близо един до друг. Затова мачовете са били интересни. Радвам се, че успяхме да вземем преднина над тях, защото в директния сблъсък вече имаме предимство над Ямбол. Важен мач за нас, защото мисля, че следващият срещу Берое е нашият финал, така както казах вече“, заяви след успеха на своя Черноморец над ямболии с 89:83 треньорът Васил Евтимов.

Играчите малко се измориха, но пак вкарахме 89 точки, от което няма как да не съм доволен. Направихме няколко грешки в защита, но когато имам само шестима играчи, които мога да играят, наистина трябва да внимаваме с фауловете. Този път се опитахме да ги контролираме. Коцето накрая получи пети фаул, но и това го има в баскетбола“, добави наставникът на бургазлии.

„Всички имат над десет точки и когато играем така, сме много труден съперник за другия отбор. Това го показахме през годината. Даже в миналия мач срещу Академик Пловдив играчите имаха над 15 точки. Това няма как да не ме радва. Показаха много старание в нападение, но се измориха. Използвам шестимата играчи, които имат най-голям опит. Навлизаме сега в цикъл, в който ще имаме много мачове и им давам почивка да възстановят и да се подготвим много сериозно за Берое в понеделник“, призна Васил Евтимов.

„След напускането на Милош Милидрагович, скамейката ни стана много къса. Има много млади играчи, но към този момент още на са готови да играят. Стараят се и показват на тренировка, че винаги са готови и дават всичко от себе си отстрани. Мисля, че когато играем срещу Черно море и Спартак Плевен, ще им дам шанс да играят. Силно се надявам това да стане“, завърши той.

Черноморец остава в играта за Топ 4 в НБЛ (видео)

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани