9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: В момента това са ни възможностите

Васил Евтимов: В момента това са ни възможностите

Не се справихме в защита, добави наставникът на Черноморец

Първо искам да поздравя Ямбол. Наистина направиха много силен мач в нападение. Вкараха 57% от тройката, което е много, много добре. В последните двубои като че ли имаме много къса ротация и когато например един от играчите не играе добре, това означава, че сме автоматично с 20% надолу. Ако станат двама тези играчи, вече е почти невъзможно да победим. Миналата година, когато играехме с пет човека и имахме къса ротация, във всеки мач, който губехме, един от петимата не играеше добре. Когато петимата играеха прилично и вкарваха над 10 точки, ние винаги побеждавахме“, коментира треньорът на Черноморец Васил Евтимов след загубата от Ямбол с 85:103.

„Някои от момчетата играят извън постовете, на които са през сезона. Георги Боянов игра център цял мач, а през сезона играе крило. Няма как да им се сърдя, просто в момента това са ни възможностите. Искам да интегрираме Андрей Иванов в отбора по възможно най-бързия начин, Влатко Гранич да се върне след контузия и Антъни Дженуари да влезе във форма, защото и той е контузен в момента. Както виждате, без тези трима играчи и без гарда ни, който е в САЩ, стават четирима, в момента ние сме с половин отбор. Така че аз няма какво да се сърдя на моите играчи. Не се справихме в защита, Ямбол стреля много добре от тройката, надбориха ни. За нас не е нормално, предвид предишните ни мачове“, добави наставникът на бургазлии.

16 тройки стигнаха на Ямбол срещу Черноморец (видео)

Ние сме най-добрият отбор в този аспект – в борбата. Но трябва да продължаваме. Няма ги Уендъл Люис и Тони Троха, които затваряха коша с големите си тела. В момента не са в игра и новите ни високи играчи. Когато те се върнат, ще изглеждаме по съвсем различен начин. Февруари беше ужасяващ месец за нашия клуб, за отбора ни. Щастлив съм, че приключи. Атакуваме месец март със съвсем друго настроение. Казах и на момчетата да забравят за февруари, добре е, че беше кратък. Има и такива периоди през сезона, когато си надолу. Но това е. Продължаваме да работим. Предстои ни мач с Левски, в който ще се реши кой ще е трети“, завърши Васил Евтимов.

Ето и какво каза за срещата баскетболистът на Черноморец Георги Боянов:

Бяхме много зле в защита и това е основната причина да ни победят с 18 точки. Не сме в добра кондиция, не изпълнихме треньорския план, особено в защита и както казах, това е причината за загубата ни. В нападение отбелязваме достатъчно, но в защита просто сме трагични.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани