5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияВасил Евтимов: Винаги съм казвал, че е по-хубаво грозна победа, отколкото хубава...

Васил Евтимов: Винаги съм казвал, че е по-хубаво грозна победа, отколкото хубава загуба

Не вярвам някой друг отбор да удържи Балкан до 49 точки до края на сезона, заяви треньорът на Черноморец

„Първото нещо, което прави огромна нашата победа, е, че нашият най-добър играч (б.а. – Тони Троха) не бе в Ботевград. В този мач всички го заместиха и неговото отсъствие даже не се усети. Не вярвам някой друг отбор да удържи Балкан до 49 точки до края на сезона и само на 20 точки до полувремето. Казах на момчетата, че този мач ще бъде спечелен само със защита и борба. На полувремето губихме при борбите с 20-22, но след края видях, че сме спечелили борбата с 43-33. Нашият най-добър борец не бе с нас, но всички други го заместиха„, заяви пред Max Sport треньорът на Черноморец Васил Евтимов след победата над ботевградчани с 59:49.

Следващият ни мач с Черно море няма да е никак лек. Играхме контрола с тима от Варна преди две седмици горе-долу, в която се представихме много лошо. Момчетата много добре знаят какво трябва да направят срещу този отбор. Миналият сезон победихме Балкан в Ботевград, след което отидохме във Варна и загубихме. Тази година има съвпадение в програмата, но този път няма да загубим срещу Черно море, защото ще подходим много сериозно към самия мач. Това мога да го гарантирам. Искам да се подготвим и за срещата с Рилски спортист, която е след тази с Черно море“, добави наставникът на бургазлии, които записаха шести успех в шампионата.

Още от самото начало видях, че Тихомир Желев може да играе като плеймейкър. Той е уникален играч и много се радвам, че играе при нас. Кортни Белджър понякога има нужда от почивка и организацията понякога пада върху Тихомир. Имаме системи, в които той организира, но това го правя, за да мога да давам почивка на Белджър. Евгени Хаджирусев игра малко, но аз като треньор трябва да преценя на момента кои състезатели да са готови за игра. В тази среща той не беше, но това не означава, че в следващата няма да играе. Сезонът е дълъг, аз съм много доволен от него. В следващия мач ще излезе със самочувствие, ще му дам минути и когато излезе срещу Рилски спортист, ще бъде много нахъсан“, каза още Васил Евтимов.

Исках да пробвам ниска петица, защото в Балкан не очакваха това. Георги Боянов може да играе на всяка една позиция, което го прави много ценен. Не се получиха нещата така, както на тренировка, но няма как. И двата отбора пазиха много агресивно, това е и причината ние да имаме 24 грешки. Когато ни пазят по този начин, няма как да се сърдя на моите баскетболисти, че губят толкова много топката. Винаги съм казвал, че е по-хубаво грозна победа, отколкото хубава загуба. Времето ще покаже къде виждам Черноморец в бъдеще. За защитата не мога да обещая, че ще сме първи или втори, но при борбите, докато аз съм треньор на Черноморец, винаги ще бъдем първи по този показател. Това ще ни бъде най-силното оръжие. За мен това е едно от най-важните неща, аз като играч разчитах много на борбата под коша. Във всеки мач взимаме повече борби от нашите съперници, така че искам да го запазим“, завърши бившият национал.

Черноморец ограничи Балкан под 50 точки

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани