21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВасил Бачев - MVP на март в Балканската лига

Васил Бачев – MVP на март в Балканската лига

Гардът помогна на Академик да достигне до Финалната четворка

Васил Бачев от Академик Пловдив стана MVP на месец март в Delasport Балканска лига. Гардът се представи силно в трите мача на българския тим през изминалите 30 дни и имаше ключов принос за класирането му във Финалната четворка.

Васил Бачев започна сред титулярите и в трите срещи – двете срещу Куманово и тази срещу Апоел Холон. В тези двубои той имаше общо 13 тройки, като и в трите направи по 4 и повече стрелби от далечно разстояние.

Националът на България достигна до среден коефициент 19 в мачовете срещу Куманово и Апоел Холон. Васил Бачев отбеляза 24 точки срещу македонците на 3 март.

През този сезон Васил Бачев може да се похвали със средни показатели от 12.4 точки, 3.3 борби и 2.9 асистенции в общо 10 мача на Академик Пловдив в турнира. Той има успеваемост в стрелбата от средно разстояние 51%, както и 39% зад дъгата и 81% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани