18.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаВасилие Мицич: Цялото това щастие ми напомня колко ми липсва майка ми...

Василие Мицич: Цялото това щастие ми напомня колко ми липсва майка ми (видео)

MVP на сезона и на финалите в Евролигата благодари за примера на легендата Димитрис Диамантидис

MVP на финалите и на сезона в Евролигата Василие Мицич е един от най-щастливите хора на Стария континент през последните часове. Сърбинът изведе своя Анадолу Ефес до историческо първо злато в турнира на богатите.

Самият Василие Мицич говори за своя идол – легендата Димитрис Диамантидис, за загубата на майка си, която си отиде от този свят преди две години, за Лука Дончич и за НБА. Ето и какво споделя той:

За запознанството с Диамантидис

„След загубата на майка ми преди две години, когато бях в Китай на световното първенство, разбрах, че всичко в живота се случва с причина. Както всички останали и аз имах добри и лоши преживявания, но не спирах да мечтая! Тази история я помня много ясно … Когато видях човек, толкова прост като Диамантидис, да успее и да остане смирен, се научих, че не трябва да променям нищо в характера си и че трябва да продължа да работя, да си поставям цели и да се раздавам. От Мега Лекс, Байерн Мюнхен, Цървена Звезда и Тофаш, до Жалгирис и последните три години в Ефес, аз съм щастлив от постигнатото. Така че, ако Диамантидис, с когото се запознах преди време, се надявам да чуе или прочете тези думи – Благодаря му за всичко.

За загубата на майка си

Не исках да казвам това, но цялото това щастие ми напомня отсъствието на майка ми, която много ми липсва. Тя беше най-важният човек в живота ми и бих искал да бъде тук с мен…“

За Лука Дончич

Когато наблюдавате отблизо Дончич, независимо дали ви харесва или не, ще се подобрите. Това е нещо, което Родриг Бобуа ми каза онзи ден. Гледам много баскетбол и се опитвам да науча някои неща от другите играчи, като Лука Дончич. Детето няма дори 23 години и има нещо, което никога досега не съм виждал, въпреки че съм играл срещу него. Винаги съм казвал, че той има ужасна тайна за това как вдига и намалява темпото си. В крайна сметка стигнах до извода, че когато си вярвате, можете да контролирате много неща и да коригирате своята инерция. Лука, разбира се, прави това в НБА. Все пак чувствам, че това е започнало да се случва и на мен, но винаги има място за подобрение. През последните три години положих много усилия в тази посока и мисля, че сега достигнах много добро ниво. Разбира се, имам нерви и чувства, но сега мога и да съм спокоен, когато трябва.

За НБА

Когато бях малък, всички ме смятаха за много перспективен и поради целия този шум, много бавно се ориентирах. В един момент реших да мисля реалистично и да бъда спокоен. Затова искам да завърша сезона и след това да видя какво ще се случи. Все още не съм решил нищо, защото искам да бъда здраво стъпил на земята. Знам, че краят на сезона наближава и перспективата за НБА ще бъде на масата. Аз си съм просто такъв, така искам да се случват нещата.

Вижте го сами:
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани