7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВасилие Мицич с още една награда за MVP

Василие Мицич с още една награда за MVP

Сърбинът с приз и от Асоциацията на играчите към Евролигата

Наградите за Василие Мицич нямат край. 27-годишният баскетболист бе избран и за MVP на сезона от Асоциацията на играчите към Евролигата, която за първа година връчва своите отличия.

В допитването сред баскетболистите Василие Мицич е събрал 58% от гласовете, за да получи приза. Това е третата индивидуална награда за гарда на Анадолу Ефес в последните седмици, след като Евролигата го обяви за Най-полезен играч на 2020/2021 в турнира на богатите и стана MVP на финалите в Кьолн.

Еди Таварес от Реал Мадрид е Най-добър защитник, според Асоциацията на играчите към Евролигата. За Най-добър млад играч бе избран Рокас Йокубайтис от Жалгирис. Званието Най-прогресивен играч е за Акиле Полонара от Баскония, а за Ключов играч бе избран Кори Хигинс от Барселона.

Уил Клайбърн от ЦСКА Москва ще вземе наградатата за Най-добър шести играч, а Най-добър новобранец е ДеШоун Пиер от Фенербахче. Най-уважаван баскетболист е Кайл Хайнс от Армани Милано. Награда за спортно поведение ще получи Ник Калатес от Барселона.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани