5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоЕвропаВасилие Мицич стана MVP на сезона в Евролигата (видео)

Василие Мицич стана MVP на сезона в Евролигата (видео)

Сърбинът с второто най-добро постижение по отбелязани точки за един сезон

Два дни преди Финалната четворка в Евролигата стана ясно и кой е новият носител на приза MVP. Призът през 2020/2021 отива в колекцията на баскетболиста на Анадолу Ефес Василие Мицич, след като той е събрал най-много гласове сред медии, фенове, капитани и треньори на отбори.

27-годишният сърбин се нарежда четвърти сред реализаторите – със средно по 16.3 точки, както и девети по асистенции – с по 4.8 на мач. Той стана 15-тият различен състезател, който е обявен за Най-полезен състезател в историята на Евролигата. Тази година Василие Мицич намери място и в Идеалния тим на надпреварата.

Сръбският национал е едва четвъртият баскетболист, който може да се похвали със поне 100 точни изстрела от средно разстояние, 70 тройки и най-малко 100 успешни опита от фаул линията в един сезон. Преди него това правят Алексей Швед, Серхио Люл и Майк Джеймс.

Василие Мицич стана единственият през 2020/2021 в Евролигата, който има 132 успешни опита от линията за изпълнение на наказателни удари. Роденият в Кралево гард нанизва общо 618 точки, което е второто най-добро постижение в един сезон след рекорда на Алексей Швед от 740 точки през 2017/2018.

Василие Мицич и неговият Анадолу Ефес ще се борят за златото в Евролигата. На 28 май в Кьолн от 19.00 ч. турският гранд ще се изправи срещу ЦСКА Москва в първия полуфинал от турнира.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани