КАКВО СЕ СЛУЧИ: Василие Мицич за пореден път демонстрира игра на високо европейско ниво и изведе Анадолу Ефес до четвърта победа в Евролигата. Сърбинът нямаше спиране в Атина, а турският гранд ликува след 80:77 над Панатинайкос в двубой от 8 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент.

НАЙ-ДОБРИ: Василие Мицич навъртя на сметката на Анадолу Ефес 33 точки, което е негово лично постижение, като 21 от тях бяха отбелязани през второто полувреме. При стрелбата си той бе 7/13 от средно разстояние, 5/7 от тройката и 4/4 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Крунослав Симон приключи с 12 точки.

Шелвин Мак бе най-добър за ПАО с 18 точки. Йоргос Папаянис се разписа с 16 и 6 борби.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: “Детелините” имаха аванс от 4 точки на голямата почивка, но това въобще не притесни Ефес. След паузата гостите направиха пълен обрат, водени от Василие Мицич, който вкара 17 от общо 23-те точки на тима си за 59:54 и оттам връщане за ПАО нямаше.

И ОЩЕ: Селекцията на Ергин Атаман има в актива си и 3 загуби, като заема седмо място в класирането на Евролигата. Гръцкият състав пък е с баланс от 2-5, което го поставя на 15-та позиция.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 17 ноември Анадолу Ефес ще приеме Байерн Мюнхен, а Панатинайкос ще има за съперник Валенсия.

СТАТИСТИКА ОТ ПАНАТИНАЙКОС – АНАДОЛУ ЕФЕС

Предишна статияРеал Мадрид повали Цървена Звезда в Белград (видео)
Следваща статияБайерн Мюнхен матира Валенсия (видео)
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."