Валенсия мина през ада на две продължения срещу ЦСКА Москва (видео)

Никола Калинич се превърна в герой за “оранжевите”

926

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Валенсия прекъсна серия от три поредни загуби в Евролигата. “Оранжевите” минаха през ада на две продължения, но оцеляха след 105:103 у дома в трилър с ЦСКА Москва, който бе част от 24 кръг в турнира на богатите. Испанците са с баланс от 12-12, което ги поставя на 10-то място в класирането, докато руснаците са втори с 16 успеха и 8 поражения.

НАЙ-ДОБРИ: Клемен Препелич и Никола Калинич отбелязаха по 22 точки за Валенсия. Мартин Хермансон добави 17. Боян Дублевич оформи дабъл-дабъл – 14 точки и 12 борби.

Майк Джеймс наниза рекордните в кариерата си 37 точки за ЦСКА Москва в Евролигата, като бе 11/13 от линията за изпълнение на наказателни удари. Йоханес Войтман вкара 19 плюс 9 борби. Никита Курбанов остана със 17 точки.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: 1.46 мин. преди края на второто продължение Боян Дублевич изравни резултата с успешен наказателен удар за 103:103. Успехът на домакините донесе Никола Калинич с кош 44 секунди преди края му.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 19 февруари Валенсия ще играе срещу Реал Мадрид, а ЦСКА Москва ще спори с Панатинайкос.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – ЦСКА МОСКВА

Предишна статияАнадолу Ефес ликува в Барселона (видео)
Следваща статияКонстантин Коев пред BBALL.BG: Отиваме в Рига с мисълта да се класираме на европейско
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."