10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаВаленсия би ПАО в Евролигата (видео)

Валенсия би ПАО в Евролигата (видео)

Историческа вечер за Боян Дублевич

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Валенсия се върна на пътя на успеха в Евролигата. Момчетата на Хайме Понсарнау поставиха на колене Панатинайкос с 95:83 у дома в двубой от 9 кръг в турнира на богатите. Испанският тим е пети с баланс от 5-3, докато гръцкият гранд заема 15-то място с 2 победи и 5 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Клемен Препелич вкара 18 точки за Валенсия, които допълни с 6 асистенции. Дерик Уилямс добави 14. Мартин Хермансон се разписа с 13 точки.

Шелвин Мак бе най-резултатен за Панатинайкос с 15 точки. С по 11 останаха Янис Папапетру, Костас Митоглу и Хауърд Сант-Рус.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: “Оранжевите” допуснаха по-малко технически грешки – 11 срещу 19 за ПАО. Освен това, испанците направиха повече асистенции – 28 срещу 19 завършващи подавания за “детелините”.

И ОЩЕ: Радостта в лагера на Валенсия е двойна, тъй като клубът се сдоби с нов най-добър реализатор за всички времена във всички турнири. Черногорският център Боян Дублевич се изкачи на върха в тази класация с общо 5593 точки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 20 ноември Валенсия ще приеме Макаби Тел Авив, а ден по-рано Панатинайкос ще премери сили с Баскония.

СТАТИСТИКА ОТ ВАЛЕНСИЯ – ПАНАТИНАЙКОС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани