21.3 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаБългарско участие в Балканската лига и през 2021/2022

Българско участие в Балканската лига и през 2021/2022

Общо 12 отбора ще се борят в турнира през следващия сезон

Българско участие ще има в Delasport Балканска лига и през следващия сезон, макар че имената на отборите все още не са обявени. Това съобщава официалният сайт на надпреварата.

От информацията става ясно, че през 2021/2022 в турнира ще има общо 12 тима, като на този етап те ще бъдат както от България, така и от Израел, Черна гора и от Северна Македония. Тези отбори ще бъдат разделени на две групи с по шест състава в първата фаза. Те ще играят помежду си на разменено гостуване, ако се наложи тимове от една държава ще играят в различни групи.

Първите четири отбора от всяка група ще сформират нови два потока в Топ 8 на Delasport Балканска лига. Класираните на 5-то и 6-то място ще отпаднат от надпреварата. Резултатите на съставите от първата фаза от групите ще се зачитат и за втория етап.

Групите ще бъдат сформирани, както следва:

– Група C: A1; B2; В3; A4;

– Група D: B1; А2; А3; В4;

Победителите в тези групи ще се класират за Финалната четворка в турнира. Тимовете, които са 2-ри и 3-ти, ще играят помежду си за последните две места във финалите. Последните ще приключат участието си в надпреварата.

Припомняме, че през последния сезон шампион в Delasport Балканска лига стана Апоел Холон, победил във финала Академик Пловдив с 91:75.

ПрезGoogle
ИзточникBalkanleague.net
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани