11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНационални отбориБългария ще се бори за квота за Евробаскет в Рига през февруари...

България ще се бори за квота за Евробаскет в Рига през февруари 2021 г.

Националите ще се изправят в директен сблъсък с Латвия в началото на следващата година

Латвия ще бъде домакин на “балона” в група H на европейските квалификации през февруари догодина. Решението е взето от Борда на ФИБА Европа.

Това означава, че националите ще се изправят в директен дуел за място на Евробаскет 2022 срещу латвийците на 20 февруари в Рига. Срещата ще бъде ключова за определянето на третия отбор в групата, който ще си осигури класиране на шампионата на Стария континент след две години. На 22 февруари 2021 г. “лъвовете” ще спорят с Босна и Херцеговина отново на латвийска земя.

Латвия и България имат еднакъв баланс в група H на пресявките – по 1 победа и 3 загуби. В последния игрови прозорец от европейските квалификации Гърция и Босна и Херцеговина си осигуриха места на следващото европейско.

Женският национален отбор ще гостува в „балон“ в Словения за последния квалификационен прозорец. Мачовете са на 4 и 6 февруари. Нашите ще играят първо с домакините, а след това ще имат шанса да вземат реванш от Гърция.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани