9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориБългария ще научи съперниците си за световните квалификации в края на месеца

България ще научи съперниците си за световните квалификации в края на месеца

Жребият ще бъде на 31 август

32 отбора от Европа ще участват в световните квалификации от зона Европа, включително и България. Това стана ясно след изиграването на предварителните пресявки на Стария континент.

Жребият ще проведе на 31 август от 13.00 ч. българско време и ще бъде предаван в канала на ФИБА в Youtube

За квалификациите за шампионата на планетата през 2023 г. се класираха осем отбора от предквалификацията. Това са Беларус, Исландия, Латвия, Черна гора, Северна Македония, Португалия, Словакия и Швеция.

Те ще се присъединят към останалите 24, които се класираха за Евробаскет 2022. Това са БЪЛГАРИЯ, Белгия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Естония, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Гърция, Унгария, Израел, Италия, Полша, Холандия, Русия, Сърбия, Словения, Испания, Турция и Украйна.

След квалификациите 12 състава ще си осигурят места на световното първенство след две години. Шампионатът ще се проведе в Индонезия, Япония и Филипините от 25 август до 10 септември 2023 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани