21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориБългария ще научи съперниците си за Евробаскет 2022 в края на април

България ще научи съперниците си за Евробаскет 2022 в края на април

Тимът ни е поставен в последната урна преди жребия

29 април. До тази дата играчите, щабът и всички фенове ще трябва да изчакат, за да разберат съперниците на нашите момчета на Евробаскет 2022. Жребият бе пренасрочен, заради ограниченията в Германия, свързани с коронавируса. Той ще бъде на 29 април при закрити врата и ще бъде предавано пряко в интернет.

Всяка от страните-домакини на Евробаскет 2022 от 1 до 18 септември – Чехия, Грузия, Германия и Италия има право да си избере една партньорска страна, която да обяви до 1 април. Тези държави не трябва да са в урната на избралия ги домакин.

България се връща сред 24-те страни-финалисти на шампионата на Стария континент за първи път от 2011 г. Тъй като е на 49-то място в световната ранглиста и на 27-мо в европейската, българският национален отбор е в последната урна за жребия. Компания там й правят Босна и Херцеговина, Холандия и Естония. Това са и тимовете, с които България със сигурност няма да бъде в група.

В първа урна са Испания, Сърбия, Гърция и Франция. Литва, Русия, Италия и Чехия са във втора. Полша, Хърватия, Турция и Словения ще бъдат в трета. Германия, Украйна, Финландия и Грузия заемат места в четвърта, а в пета са Белгия, Унгария, Израел и Великобритания.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани