21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориБългария с поражение и във втория си двубой в Чехия

България с поражение и във втория си двубой в Чехия

Националите загубиха от Хърватия

Националният ни отбор допусна втора поредна загуба в контролите от подготовката си преди предквалификациите за Евробаскет 2025, които ще бъдат в края на август, и преди шампионата на Стария континент през септември. В „Ентерия Арена“ отборът на Росен Барчовски не успя срещу Хърватия след 68:98 във втория мач от турнира в Пардубице. 

Дейвид Кравиш и Венцислав Петков се разписаха с по 11 точки за България. Чавдар Костов добави 9. Иван Алипиев и Станимир Маринов се отчетоха с по 8 точки, като първият грабна и 11 борби. Aлекс Симеонов приключи със 7.

Карло Маткович бе най-добър за Хърватия с 16 точки и 6 борби. Тони Перкович финишира с 15. Ивица Зубац се прибра в съблекалнята с 12 точки.

В първите 10 минути двата състава стояха равностойно на паркета, като си отбелязаха по 20 точки. През втория период Алекс Симеонов и Станимир Маринов държаха „лъвовете“ близо до съперника, но Хърватия все пак намери начин да направи аванса си двуцифрен чрез Ивица Зубац, Тони Перкович и Марио Хезоня, за да фиксира 43:32 на голямата почивка.

След паузата „карираните“ увеличиха преднината си до 21 точки с помощта на Карло Маткович, Тони Перкович и Дарио Шарич. Представителният ни тим отговори чрез Венцислав Петков и Емил Стоилов, за да постави на таблото 54:70 в края на третата част. В последната четвърт хърватите направиха серия от 19-0, дело на Карло Маткович, Марио Хезоня, Доминик Мавра и Павле Марчинкович, за +35 точки в тяхна полза. Българите все пак спряха сушата с 9 безответни точки, реализирани от Чавдар Костов, Алекс Симеонов и Андрей Иванов, за 63:89. Доминик Мавра, Павле Марчинкович и Роко Пъркачин оформиха крайното 98:68 в полза на Хърватия.

За националите предстоят мачове от предквалификациите за европейското през 2025 г. На 25 август България ще приеме Кипър в Самоков, а три дни по-късно ще играе отново у дома с Румъния.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ХЪРВАТИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани