11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНационални отбориБългария срещу Литва, Чехия и Босна и Херцеговина в световните квалификации

България срещу Литва, Чехия и Босна и Херцеговина в световните квалификации

Ръката на Руди Фернандес прати "лъвовете" в група F на пресявките

България научи съперниците си в първата фаза на световните квалификации. Това се случи по време на днешния жребий, който се проведе в Швейцария. Негов специален гост бе испанският национал и двукратен световен шампион Руди Фернандес.

Селекцията на Росен Барчовски попадна в група F, където ще спори със стария си познайник от предишните световни квалификации Чехия, както и с Босна и Херцеговина, с който игра в европейските квалификации. Последният противник на „лъвовете“ ще бъде Литва.

Общо 32 отбора от Европа ще участват в световните квалификации. В първия етап на пресявките тимовете са разделени в осем групи с по четири състава. Отборите ще спорят помежду си на разменено гостуване, съответно в периода от три игрови прозореца – 20-30 ноември, 21 февруари – 1 март 2022 г. и 27 юни – 5 юли 2022 г.

Първите три тима от всяка група ще се класират за втория етап на квалификациите. Там ще бъдат формирани нови четири групи с по 6 отбора, като те отново ще се състезават на разменено гостуване в три игрови прозореца – 22 – 30 август 2022 г., 7 – 15 ноември 2022 г. и 20 – 28 февруари 2023 г. Всеки състав ще има по два мача на прозорец. Първите три от всеки от тези потоци ще се класират за следващото световно първенство.

Квалификации за шампионата в Индонезия, Япония и Филипините през 2023 г. ще има още в Африка, Америка и Азия/Океания.

Вижте пълен запис на жребия:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани