10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориБългария сред участниците в квалификациите за FIBA U15 Skills Challenge

България сред участниците в квалификациите за FIBA U15 Skills Challenge

Пресявките ще бъдат на 8 и 9 май

България ще участва в квалификациите за FIBA U15 Skills Challenge 2021. Световната централа учреди това лято нова форма на успешната си инициатива от миналото лято, която направи вместо пропадналите Световни първенства за девойки и юноши при 17-годишните.

През миналото лято България игра финал и стана вицешампион на планетата по умения за 17-годишни, след като преодоля отбори като Китай, Мали и Пуерто Рико.

Тази година, при 15-годишните, нашите представители ще трябва да преминат през квалификации, които ще се проведат на 8 и 9 май. Рефер на ФИБА за състезанието у нас отново ще бъде Венцислав Великов.

В състезанието ще могат да участват по петима състезатели от тим. Те ще показват уменията си в скоростни отсечки с дрибъл, уцелване на цел, подаване, стрелба. За всеки успешно изпълнен елемент играчите ще получават точки, които сумирани ще дадат крайния резултат на отбора. Бързината на изпълнение също е премирана.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани