12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНационални отбориБългария остана трета в своята група на евроквалификациите (видео)

България остана трета в своята група на евроквалификациите (видео)

Националките отстъпиха на Гърция в Любляна

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България приключи със загуба квалификациите за следващото европейско за жени, което ще се проведе във Франция и Испания през лятото. В “Стожице Арена” в Любляна момичетата на Стефан Михайлов отстъпиха на Гърция с 55:73 в последния си мач от група А на пресявките.

НАЙ-ДОБРИ: Христина Иванова бе много полезна за България и оформи дабъл-дабъл – 13 точки и 11 борби. Димана Георгиева вкара 12 плюс 6 борби. Борислава Христова остана със 7 точки.

Мария-Емануела Фасула бе най-резултатна за Гърция с 16 точки и 9 борби. Елеана Христинаки остави срещу името си 15 и 7 борби. Бившата съотборничка на Боби Христова във Вашингтон Стейт Пенелъпи Павлополу се отчете с 13 точки.

СТАТИСТИКА НЕ ЛЪЖЕ: Гърките спечелиха битката под двата ринга, като овладяха 42 срещу 35 борби за нашите момичета. Освен това, съперникът показа по-точен мерник в стрелбата от игра – 43% срещу 33% за националките.

КЪМ КЛАСИРАНЕТО: Представителният ни тим финишира на трето място в своята група с баланс от 2-4. Гърция пък си осигури място на европейските финали като един от 5-те най-добри втори отбора след 4 успеха и 2 поражения.

СТАТИСТИКА ОТ БЪЛГАРИЯ – ГЪРЦИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:  

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани