11.5 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоНационални отбориБългария на 49-то място сред баскетболните нации в света

България на 49-то място сред баскетболните нации в света

“Лъвовете” с позиция по-нагоре в обновената класация на ФИБА

България бележи ръст с 1 позиция по-нагоре в класация на ФИБА за националните отбори при мъжете. Според обновения днес ранкинг на международната централа, представителният ни тим заема 49-то място сред отборите в света.

“Лъвовете” имат общо 211.6 точки, което им отрежда това място в класацията. На Стария континент българският национален отбор е класиран на 26-та позиция сред съставите.

Класацията е обновена след мачовете от ноемврийския прозорец в квалификациите за следващите континентални първенства. През миналия месец селекцията на Росен Барчовски допусна две загуби в пресявките за Евробаскет 2022. В Сараево нашите отстъпиха на Босна и Херцеговина с 49:88 и на Гърция със 78:84 след продължение.

Лидери в класацията на ФИБА са САЩ с общо 781.4 точки, следвани от Испания, Австралия, Аржентина и Сърбия. Топ 10 допълват Франция, Гърция, Литва, Русия и Бразилия.

Цялата класация можете да видите тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани