8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориБългария загуби от Хърватия в европейска квалификация (видео)

България загуби от Хърватия в европейска квалификация (видео)

Тимът ни претърпя трето поредно поражение в пресявките

КАКВО СЕ СЛУЧИ: България допусна трета поредна загуба в европейските квалификации. Отборът на Стефан Михайлов не успя срещу Хърватия след 74:93 като гост в мач от група Е на пресявките за следващия шампионат на Стария континент при дамите.

И ОЩЕ: Представителният ни тим е с баланс от 0-3 и е на дъното в този поток, с което загуби шансове да продължи напред, докато 11-тият от последното европейско има 2 победи и 1 загуба и е втори.

НАЙ-ДОБРИ: Борислава Христова завърши с 20 точки за България, които гарнира с 9 борби и 6 асистенции. Александра Петрова добави 11 и 5 борби. Гергана Иванова се отчете с 10 точки.

Ана-Мария Бегич бе много полезна за Хърватия и оформи дабъл-дабъл – 27 точки и 10 борби. Шавонте Зелич и Патриция Бура реализираха по 19, като втората грабна и 11 борби. Ива Слоншак остана 13 точки.

КЛЮЧЪТ: Домакините бяха по-точни в стрелбата от игра – 46.7% срещу 39.1% за българките. Освен това, Хърватия направи и повече асистенции – 21 срещу 16 завършващи подавания за националния ни отбор.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Националките ще изиграят още един мач в тези квалификации. Това ще се случи през 12 февруари 2023 г. срещу Сърбия на българска земя.

СТАТИСТИКА ОТ ХЪРВАТИЯ – БЪЛГАРИЯ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани