21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияБФБ прави 3x3 турнир за мъже за определяне на шампион на България

БФБ прави 3×3 турнир за мъже за определяне на шампион на България

Всеки клуб от НБЛ ще получи покана за участие с един отбор

БФБаскетбол организира 3х3 турнир за мъже за определяне на шампион на България за 2022 г. В зависимост от броя на записаните отбори, турнирът ще се проведе в един или два дни (б.а. – на 30 април и 1 май) в София. Надпреварата ще преминe под надслов “Стани шампион, играй за България“.

Залогът за участниците е голям. Победителят ще получи право да представя България на квалификациите за Европейско първенство в Констанца (Румъния) на 4 и 5 юни, както и участие в международен турнир като част от подготовката.

Всеки клуб от НБЛ ще получи покана за участие с един отбор. Тимовете трябва да са съставени от минимум трима и максимум четирима състезатели. Отбор, съставен от състезатели от конкретен клуб, ще получи 80 точки от Системата от показатели за оценка и финансово подпомагане на дейността на БК от ММС и други източници за квалификациите и 100 точки за участие във финалния турнир.

Срокът за подаване на заявки е до 17.00 ч. на 14 април (четвъртък) през платформата на ФИБА

Препоръчително е състезателите да създадат личния си профил на страницата на ФИБА с име и фамилия на латиница. За съдействие – todor@basketball.bg.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани