5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАБруклин наказа Кайри Ървинг

Бруклин наказа Кайри Ървинг

Гардът няма да участва в поне 5 мача на "мрежите", заради публикация в социалните мрежи

Кайри Ървинг няма да играе в поне 5 мача на Бруклин в НБА. От клуба наказаха гарда, след като е публикувал в социалните мрежи връзка към филм, който демонстрира омраза към евреите.

От Нетс обясниха, че не са успяли да се свържат с Ървинг в последните дни и да проведат разговори по темата. В лагера на Бруклин са разочаровани, че баскетболистът не е заявил пред медиите отвъд океана директно, че няма подобни антисемитски предразсъдъци и не е признал публично, че този филм насърчава подобни настроения.

Според официалното съобщение на Бруклин, подобна позиция противоречи на ценностите на клуба и му вреди.

По-рано тази седмица Кайри Ървинг и Нетс дариха по $500 000 на организации по образователни програми след публикацията на шампиона в НБА от 2016 г. с Кливланд като препратка към лентата „From Jews to Blacks: Wake Up Black America“. Постът на участника в 7 издания на Мача на звездите в НБА предизвика вълна от негативни коментари, сред които и на комисаря на лигата Адам Силвър.

Все пак след като бе наказан от Нетс, Кайри Ървинг излезе с позиция, в която поднася своите извинения за станалото. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани