15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияБронзов медалист в НБЛ ще вкарва в Белгия

Бронзов медалист в НБЛ ще вкарва в Белгия

Йере Вучица ще се присъедини към Финикс Брюксел

Академик Пловдив се разделя с една от основните си фигури Йере Вучица. 205-сантиметровото тежко крило ще продължи кариерата си в белгийския Финикс Брюксел, съобщиха от българския клуб.

Същите цели. Току-що подписах с Финикс Брюксел. Следващата крачка е тук, а ние ще го караме стъпка по стъпка„, написа в профила си в социалната мрежа Instagram Йере Вучица.

Хърватинът се присъедини към селекцията от Пловдив през миналото лято, като се отличи със стабилни изяви през 2020/2021 във всички турнири. Освен това, попадна в Идеалната петица на редовния сезон в Delasport Балканска лига.

С Академик Йере Вучица игра финал в Delasport Балканска лига и спечели бронз в НБЛ през последния сезон. На сметката си по родните терени той оставя средно по 14.1 точки, 7.7 борби и 1.7 асистенции.

До този момент пловдивчани се разделиха още с Джахий Карсън, но се разбраха с Тони Гуджино и Николай Николов за следващия сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани