12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългари в чужбинаБранко Миркович с ударно начало на сезона в Литва

Бранко Миркович с ударно начало на сезона в Литва

Бившият национал сред най-полезните за своя Пиено през 2020/2021

Бившият национал на България Бранко Миркович постави силно начало на сезона в Литва. Гардът, който е познат у нас от периодите си в Рилски спортист и Лукойл Академик, бе с основна заслуга за победата на своя Пиено Звайгздес със 104:89 над Приенай в мач от 7 кръг в литовското първенство.

За четвърти път през 2020/2021 Бранко Миркович може да се похвали с КПД 20 или повече в срещата на тима си. В последния му двубой сърбинът с български паспорт се разписа с 18 точки и 6 асистенции, като приключи без пропуск в стрелбата – 3/3 от средно разстояние и 4/4 зад дъгата. Всичко това той стори за 28 минути на терена.

През този сезон Бранко Миркович записва средно по 13.4 точки, 2.1 борби и 3.4 асистенции в общо седем двубоя на литовска земя, като може да се похвали с успеваемост в стрелбата за две точки 61%, 45% от тройката и 94% от линията за изпълнение на наказателни удари.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани