11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългари в чужбинаБост, Кравиш и Галатасарай пометоха Анадолу Ефес на старта на полуфиналите в...

Бост, Кравиш и Галатасарай пометоха Анадолу Ефес на старта на полуфиналите в Турция (видео)

Двамата национали и отборът им изнесоха лекция на шампиона в Евролигата след 18 тройки

Дий Бост, Дейвид Кравиш и Галатасарай започнаха с категорична победа участието си в полуфиналите на турското първенство. Отборът на двамата национали изнесе лекция на шампиона в Евролигата Анадолу Ефес със 105:70 като гост, за да поведe с 1-0 във втория етап на плейофите в южната ни съседка.

Дий Бост се представи силно за Галатасарай, като се превърна в негов основен реализатор. Гардът вкара 22 точки, след като бе 2/3 при стрелбата си от средно разстояние и 6/11 зад дъгата. Освен това, той добави към статистиката си 3 борби и 3 асистенции за 19 минути на паркета.

Дейвид Кравиш също допринесе за успеха на своя тим, като се отчете с 11 точки, 7 борби, 2 асистенции и 1 чадър за 24 минути на терена. Центърът бе 5/9 при стрелбата си за две точки и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

За Анадолу Ефес Акиф Гювен отбеляза 15 точки плюс 7 борби. Тибор Плайс се разписа с 11 и 7 борби. Крис Сингълтън остана с 10 точки.

Гостите доминираха под двата ринга, като грабнаха 51 срещу 34 борби за Анадолу Ефес. В добавка, Дий Бост и компания нанизаха 18 тройки от 37 опита срещу 7 от 29 опита за селекцията на Ергин Атаман.

В серията се играе до три успеха от пет двубоя. Вторият мач между Анадолу Ефес и Галатасарай на Дий Бост и Дейвид Кравиш ще бъде на 29 май. 

СТАТИСТИКА ОТ АНАДОЛУ ЕФЕС – ГАЛАТАСАРАЙ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани