8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАБостън удари първи и поведе с 1-0 във финалите в НБА (видео)

Бостън удари първи и поведе с 1-0 във финалите в НБА (видео)

"Келтите" заличиха пасив от 15 точки, за да стигнат до успеха

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън стартира с победа във финалите в НБА през този сезон. „Келтите“ се справиха с Голдън Стейт със 120:108 като гости, за да поведат с 1-0 в битката за титлата в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Ал Хорфърд даде тон на Бостън с 26 точки и 6 борби. Джейлън Браун добави 24, 7 борби и 5 асистенции. Дерик Уайт се включи от пейката с 21 точки.

Стеф Къри бе над всички за Голдън Стейт с 34 точки, от които 7 тройки, плюс 5 борби и 5 асистенции. Андрю Уигинс се разписа с 20 и 5 борби. Клей Томпсън остана с 15 точки.

КЛЮЧЪТ: Селтикс показаха характер и заличиха пасив от 15 точки от края на третата четвърт. В последния период Бостън се вдигна на щурм и лимитира съперника до 16 точки, отговаряйки с 40, след като наниза и 9 далечни снаряда от 12 опита в него. Това донесе на гостите пълен обрат и победа.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Голдън Стейт и Бостън ще бъде на 6 юни. 

СТАТИСТИКА ОТ ГОЛДЪН СТЕЙТ – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани