10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАБостън притисна Бруклин до стената (видео)

Бостън притисна Бруклин до стената (видео)

Джейсън Тейтъм изведе "келтите" до 3-0 в серията

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Бостън е на крачка от полуфиналите в Източната конференция на НБА. „Келтите“ удариха Бруклин със 109:103 като гости и вече водят с 3-0 победи в серията от първия кръг от елиминациите в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Джейсън Тейтъм нямаше спиране и наниза 39 точки за Бостън, които допълни с 5 борби, 6 асистенции и 6 откраднати топки. Джейлън Браун добави 23 и 5 асистенции. Защитник №1 в лигата през сезона Маркъс Смарт приключи с 14 точки и 6 асистенции.

Брус Браун бе най-добър за Бруклин с 26 точки и 8 борби. Кайри Ървинг и Кевин Дюрант вкараха по 16, като грабнаха съответно и по 9 и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: Селтикс водеха през по-голямата част от срещата, но минута преди края на третата част домакините намалиха до пасива си до 3 точки. Маркъс Смарт бе точен, но след него забивка на Брус Браун остави Бруклин в играта за 72:81. През последната четвърт отново Браун държеше „мрежите“ близо до съперника, но Джейсън Тейтъм се завърна в игра и донесе на Бостън аванс от 12 точки за 96:84, а оттам връщане нямаше. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири успеха от седем двубоя. Следващият мач между Бруклин и Бостън ще бъде на 26 април.

СТАТИСТИКА ОТ БРУКЛИН – БОСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани