12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАБостън извади от употреба №5 в чест на Кевин Гарнет (видео)

Бостън извади от употреба №5 в чест на Кевин Гарнет (видео)

Церемонията в "ТД Гардън" бе уважена от Рей Алън и Пол Пиърс

Бостън отдаде чест на легендата Кевин Гарнет. 45-годишният бивш баскетболист бе уважен със специална церемония, на която „келтите“ извадиха от употреба неговия №5. Това се случи след края на двубоя между Селтикс и Далас, спечелен от Маверикс с 95:92.

Събитието стартира 30 минути след края на срещата и продължи около час. Кевин Гарнет се появи на церемонията в костюм, на който стоеше украинското знаме. Така участникът в 15 издания на Мача на звездите в НБА изрази отношението си към войната в Украйна.

Оттеглянето на №5 в Бостън събра още легендите Рей Алън и Пол Пиърс. Заедно с Кевин Гарнет двамата стават шампиони в НБА през 2008 г. След като Алън преминава в Маями през 2012 г., основните играчи на Селтикс тогава спират до общуват с него. Церемонията миналата нощ сложи край на тази вражда.

Хубаво е да те видя тук, Рей. Радвам се да те видя, човече. Ти си следващият„, обърна се Кевин Гарнет към Алън, след което го прегърна.

Самият Алън сподели, че дълго време не е вярвал, че това сдобряване ще стане факт. След честването на 75-тата годишнина на лигата в Кливланд обаче бившият гард е променил мнението си.

Преди да дойда тук Антоан Уокър ме дръпна и ми каза няколко наистина мъдри неща, които реших да използвам по време на речта си. Първото нещо, което направих преди пресконференцията бе да дойда в залата и да погледна нагоре. Разбрах, че не само съм станал шампион, но и съм част от историята. Смело мога да кажа, че аз постигнах това„, каза още Кевин Гарнет, който стана 23-тият в историята на Бостън, чийто номер е изваден от употреба.

В 6-те си сезона като част от Селтикс Кевин Гарнет има 5 участия в Мача на звездите отвъд океана, попада в Идеалния отбор на НБА, става Най-добър защитник през 2008 г. и има 4 селекции сред най-добрите защитници.

По време на целия двубой между Бостън и Далас и по време на паузите от Селтикс пускаха видео клипове с поздравления към Кевин Гарнет. Самият той пък благодари на всички, които са били до него, след като издигна своя №5 със сълзи на очи и с помощта на дъщерите си.

Слушах видео клиповете и всичко тук, непрекъснато чувах, че се казва, че съм дошъл тук, за да направя играчите по-добри“, каза Гарнет, „всъщност тези играчи ме направиха по-добър. Аз обичам да мисля, че сме направили така, че сме си помогнали един на друг.

Вижте пълен запис на церемонията:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани